Bra saker att ha i bilen

Många som dagligen kör bil håller nog med om att det är lätt hänt att bilen blir till en förlängning av hemmet. Det går att göra många saker i bilen förutom bara att köra. Man kan äta frukost, prata i telefon eller till och med sova i ett bakåtlutat framsäte, om nöden kräver det. Dock inte samtidigt som man kör. Som medpassagerare finns det ännu fler saker att göra eftersom man inte behöver hålla koll på vägen. Vad brukar du göra i din bil? Folk glömmer allt möjligt i bilen, från frukostflingor till tomma CD-fodral.

På rätt väg

cars_driving_on_an_expresswayBilen är ett fortskaffningsmedel men den kan också vara ett ändamål i sig, om man till exempel åker på roadtrip eller ska köra bil i flera timmar för att ta sig till en ny plats. Det är roligt att göra något mer av resan. För att skapa en trivsam bilresa är musik A och O. Om ni är flera stycken som åker tillsammans är det schysst om alla får vara med och välja, ni kan till exempel göra en gemensam låtlista innan resan. Ska du ta med hela ditt kompisgäng ut till landstället för att fixa och renovera? I ett stort bagageutrymme får nästan allt plats, både era väskor, extradäck, målarburkar och praktiska elementskydd till hemmet om det är nya projektet. Det är smart att ta med ett rejält lager med vanligt hushållspapper ifall bilen riskerar att bli smutsig invändigt. En petflaska fylld med vatten är också smart, både för ovälkomna fläckar och törstiga vänner.

Var kör du?

Vad du väljer att ta med i din egen bil beror på vad du ska använda bilen till. Bor du inne i stan men tycker om att åka till landstället under helgerna? Då kan det vara smart att investera i en större bil där du får plats med många personer och mycket saker, för visst är det trevligt att åka flera. På våra nordliga breddgrader är det även klokt att vara beredd på de olika säsongerna och därför bör du se till att det alltid finns en isskrapa någonstans i bilen, för de kalla dagarna. Tyvärr kan en bil ibland få plötsliga problem och om det sker under en resa på natten, är en ficklampa och en reflexväst en billig livförsäkring när du står vid vägrenen. Det finns många saker att tänka på inför bilköp men det allra viktigaste är att du får en bil som passar dig och dina behov.

Leave a Reply

mts_magxp