Serva din veteranbil

Även för den som inte är särskilt intresserad av bilar kan ofta veteranbilar vara riktigt iögonfallande. De tycks ha en charm som få moderna bilar kan tävla med. Som du med veteranbil mycket väl vet är därför också deras ägare noga med underhåll och skötsel. Att hålla liv i en gammal klenod kan vara en utmaning, men är ju samtidigt en stor del av lockelsen för veteranbilsägare. I sanningens namn hör ju inte veteranbilar till de mer praktiska färdmedlen, utan är mer en hobby som lätt blir en livsstil. Utöver utmaningarna i att serva din veteranbil rent mekaniskt, vill du ju hålla den i ett representabelt yttre skick.

Plymouth Fury in a car showroomEn livstil världen över

Att leva med en veteranbil är en livsstil som lockar anhängare över hela världen. Det innebär mycket jobb och ibland höga kostnader, men för den inbitne är det uppenbarligen värt uppoffringarna. Att äga en veteranbil kan ju vara en väldigt social hobby. Veteranbilsträffar är omåttligt populära bland såväl entusiaster som nyfikna åskådare. Med lite tur kan du till och med stöta på vår kung, som har ett stort bilintresse och gärna deltar i exempelvis Kungsrallyt. För dig som vill uppleva något utöver det vanliga kan dock längre resor bli nödvändiga. Rent exceptionella veteranbilar kan du bland annat se på veteranbilsevent i Kalifornien. I kapitalismens förlovade land finns de resurser som krävs för att hålla liv i historiens mest anmärkningsvärda bilar.

Häpnadsväckande formgivning i bilens ungdomsår

I en uppställning veteranbilar kan du hitta några av bilhistoriens mest imponerande och häpnadsväckande former. När bilindustrin var ny och marknaden oprövad, var det kanske lättare än idag att ta ut svängarna som formgivare. Bakom det iögonfallande namnet Talbot-Lago T150C SS ‘Goutte d’Eau’ döljer sig en verkligt slående tvåsitsare från Frankrike. Karossen ser minst sagt futuristisk ut, med tanke på att bilen tillverkades på 1930-talet. Men så har den också blivit utsedd till världens mest exceptionella bil under 2016. Den skulpterade sportbilen ingår i en tradition av luxuösa fordon som representerar några av sin samtids mest avancerade fusioner av konst och teknologi.

Leave a Reply

mts_magxp