Vårda bildäcken

De flesta föredrar väl när ens bil bara fungerar, så att man inte behöver åka in med bilen på service mer än för att göra regelbundna kontroller. Ett sätt att vårda bilen, för att se till att det blir så, är att ta hand om däcken. Genom att behandla däcken på rätt sätt kan man ge dem en längre livslängd, och spara sig själv både pengar och problem.

En av de viktigaste sakerna man kan göra är att ha rätt lufttryck i däcken när man kör. Vilket lufttryck man bör ha står i bilens instruktionsbok. Det som är viktigt att hålla koll på är dock om däcken bör ha olika lufttyck beroende på hur tungt den är lastad eller hur fort man kör – i så fall står det också i instruktionsboken. Om man kör med för lågt lufttryck i däcken innebär det både att de slits snabbare och att bränsleförbrukningen blir högre.

När du kör ska du också vara rädd om däcken genom att inte köra upp på trottoarkanter eller kantstenar. Det kan nämligen orsaka skador på däcken, som inte märks av förrän senare. Om man ändå är tvungen att köra upp på en trottoar bör man göra det långsamt och försiktigt.tyre-1714669_960_720

Något annat som kan orsaka skador på däcken i längden är grus och sten som fastnat i mönstren. De kan i värsta fall förstöra däckstommen, om de får krypa ned i däcken obehindrat. Därför är det viktigt att man tvättar och spolar av däcken noga när man tvättar bilen. Då får man också bort salt och smuts som kan torka ut och fräta på däcken. Något annat som kan torka ut däcken är solljus. När man förvarar sina vinter- eller sommardäck bör det därför vara i ett svalt, torrt och mörkt utrymme.

Till slut måste dock även de mest välvårdade däcken bytas ut, och det innebär alltid en stor kostnad för bilägare. Om du känner att du har svårt att hantera liknande utgifter, för att din ekonomi redan är ansträngd till bristningsgränsen, kan det vara bra att kontakta ett företag som Zensum för att se över din privatekonomi. Zensum kan bland annat hjälpa dig att förbättra din ekonomi genom att omförhandla dina lån till bättre villkor. Då kan pengar som tidigare gick till att betala ränta istället användas för att köpa nya bildäck.

Leave a Reply

mts_magxp